Amazon Quiz Mania : Cricket , Bollywood & GK Quiz Answers

Amazon Quiz is a great quiz to increase your knowledge. A new quiz is live on Amazon App which is called Amazon Quiz Mania. This quiz has three segments : Cricket, Bollywood & GK. And also have two levels : Basic & Master. A total of 6 quiz is available in Amazon Quiz Mania each of which contain 10 questions. Answer the all 6 quiz and check your knowledge. We provides all the answers of Amazon Quiz.

Amazon Mania Cricket Basics Quiz Answers

Q1. At which ground did India play Australia in a Women’s T20 World Cup final for the first time?

Ans. MCG

Q2. The movie ‘M.S Dhoni: The Untold Story’ ends with an iconic moment from which match?

Ans. 2011 World Cup final

Q3. Which team did Bangladesh beat in the final to claim their first ever U19 World Cup?

Ans. India

Q4. Who among these has NOT scored a century on Test debut for India?

Ans. Sachin Tendulkar

Q5. Which was the second Indian ground after the DY Patil Stadium to have hosted an Indian Premier League final?

Ans. MA Chidambaram Stadium

Q6. Which of these English cricket captains was born in India?

Ans. Nasser Hussain

Q7. During the 2007 World Cup, who became the first cricketer to hit six sixes in an over in international cricket?

Ans. Herschelle Gibbs

Q8. During the famous India vs Pakistan Test series in 2004, which of these batsmen scored a triple century in the first match?

Ans. Virendra Sehwag

Q9. In the 2014 Indian Premier League final, which Indian cricketer hit a century in a losing cause?

Ans. Wriddhiman Saha

Q10. In January 2019, which side made Australia follow on in a Test match at the SCG?

Ans. India


Amazon Mania Cricket Master Quiz Answers

Q1. Who claimed the final wicket to seal victory for India in the 1983 World Cup final?

Ans. Mohinder Amarnath

Q2. Among all teams to have played in the Indian Premier League, Pune Warriors India and __ have never made the playoffs or semis?

Ans. Kochi Tuskers Kerala

Q3. Who among them captained India in consecutive overseas Test series wins in West Indies and England, and also coached India?

Ans. Ajit Wadekar

Q4. How many Indians have won the Most Valuable Player award in the Indian Premier League?

Ans. 2

Q5. The 2019 World Cup final, went into the Super Over. Who bowled the Super Over for New Zealand?

Ans. Trent Boult

Q6. The first match of a series contested for which trophy, was played in March 2020, in an empty stadium?

Ans. Chappell Hadlee Trophy

Q7. When Brian Lara made 375 in a Test match against England in 1994, whose record for the highest Test score ever did he break?

Ans. Sir Garfield Sobers

Q8. In 2016, which Indian ground introduced a bell similar to the Lord’s cricket ground, which would be rung to signal the start of a Test?

Ans. Eden Gardens

Q9. In February 2018, which famous Indian cricketer became the first bowler to take 200 wickets in Women’s ODIs?

Ans. Jhulan Goswami

Q10. In India’s first ever Test, the Maharaja of which princely state associated with a great Indian, stepped down to allow CK Nayudu to captain?

Ans. Porbandar


Amazon Mania Bollywood Basics Quiz Answers

Q1. Which actress who debuted in the movie ‘Poster Boys’ is currently in focus for her performance in the horror movie ‘Bulbbul’?

Ans. Tripti Dimri

Q2. Which of these Bollywood actresses was crowned Miss World in the year 2000?

Ans. Priyanka Chopra

Q3. Which of these famous music directors is called ‘The Mozart of Madras’?

Ans. A.R Rahman

Q4. Which of these actresses starred in the movie ‘Aaja Nachle’ and has been a judge on the show ‘Jhalak Dikhla Jaa’?

Ans. Madhuri Dixit

Q5. Which is the only Bollywood movie of 2020, to cross INR 300 crore in worldwide gross revenue?

Ans. Tanhaji

Q6. The famous Bengali actress Debashree Roy appeared as which character in BR Chopra’s Mahabharat?

Ans. Satyavati

Q7. Chakke Wali Kursi’ and ‘Computer Nahi Monitor’ are episodes in which Amazon Prime Series?

Ans. Panchayat

Q8. Nishant Suri, Samay Raina and Akash Gupta have all been winners of which reality series?

Ans. Comicstaan

Q9. Dil Dariya, Fauji, Circus, Idiot, Umeed and Wagle ki Duniya all feature appearances by which of these Bollywood stars?

Ans. Shahrukh Khan

Q10. The popular songs ‘Musu Musu Hasi’ and ‘Wo Pehli Baar’ sung by Shaan, are from which movie?

Ans. Pyaar Mein Kabhi Kabhi


Amazon Mania Bollywood Master Quiz Answers

Q1. Which of these actors who starred in Sanjay Leela Bhansali’s movie, assisted him in the movie ‘Black’?

Ans. Ranbir Kapoor

Q2. A significant part of Baaghi 3 is shot in Serbia. However, in the movie the sets built in Serbia are shown to represent which country?

Ans. Syria

Q3. Which actress who has been in the news for her marriage with a cricketer, made her Bollywood debut in the movie ‘Satyagraha’ in 2013?

Ans. Natasa Stankovic

Q4. Charles Spencers, Makkhan Singh, Jennifer Jones and Anatoli Molatov are students of the National Institute of Language in which series?

Ans. Zabaan Sambhalke

Q5. Which famous Bollywood playback singer was born to a Nepali father Harekrishna Jha and an Indian lady Bhuvaneshwari Jha?

Ans. Udit Narayan

Q6. A song called ‘Jai Jai Shiv Shankar’ featured in the movie ‘War’, a song of the same name featured in which 1974 Rajesh Khanna film?

Ans. Aap Ki Kasam

Q7. The Hrithik Roshan movie ‘Kaho Naa Pyaar Hai’, significantly boosted tourism from India to which country?

Ans. New Zealand

Q8. KL Saigal, Dilip Kumar and Shahrukh Khan have all played which of these roles in Hindi films?

Ans. Devdas

Q9. Amitabh Bachchan won his first Filmfare award for the movie ‘Anand’. For which movie did he win his 2nd Filmfare award?

Ans. Namak Haraam

Q10. Which famous Bollywood actress featured in the video for the song from the band Euphoria, ‘Kabhi Aana Tu Meri Gali’?

Ans. Vidya Balan


Amazon Mania GK Basics Quiz Answers

Q1. Ghirardelli, Russell Stover, Whitman’s, Pangburn’s, Caffarel, Hofbauer, Kiiferle are all brands owned by which chocolate giant?

Ans. Lindt and Sprüngli

Q2. The 2020 Puri Jagannath Ratha Yatra was attended by a lot of people virtually. Which Indian state hosts this annually?

Ans. Odisha

Q3. Which country currently boasts the world’s fastest supercomputer – Fugaku?

Ans. Japan

Q4. Which of these countries do not use the Euro as their main currency?

Ans. Czech Republic

Q5. Gomti, Ghaghara, Gandak and Kosi are tributaries of which river?

Ans. Ganga

Q6. The Asterix comics are set in the time of which of these famous rulers?

Ans. Julius Caesar

Q7. In the DC Comics, which of these female superheroes is a Princess of Themyscira?

Ans. Wonder Woman

Q8. Kushinagar Airport, that has recently been declared as an International Airport, is located in which Indian state?

Ans. Uttar Pradesh

Q9. Andy Murray is a two time men’s singles winner at which of these events?

Ans. Olympics

Q10. As per the official website, which Union Territory in India is a group of 36 islands?

Ans. Lakshadweep


Amazon Mania GK Master Quiz Answers

Q1. Where in India is the High Altitude Warfare School located, where the Special Mountain Force gets training?

Ans. Gulmarg

Q2. Which former Indian cricketer and highest run-getter in Ranji Trophy has been appointed as the head coach of Uttarakhand cricket team?

Ans. Wasim Jaffer

Q3. Which company has announced an upgrade to their Operating System that enables drivers to use their smartphones to unlock cars?

Ans. Apple

Q4. Which astronomer at the Vatican Observatory has become World’s 11th Jesuit priest to lend his name to an asteroid?

Ans. Chris Corbally

Q5. As per the World Bank, which position has India retained in the list of largest economies of the world in terms of purchasing power parity?

Ans. Third

Q6. Name the new organisation approved by Indian Government on June 24 to ensure greater private participation in India’s space activities?

Ans. IN-SPACe

Q7. The world’s first yoga university outside India, launched in Los Angeles, USA, is named after _____?

Ans. Swami Vivekananda

Q8. The Baily’s beads effect or diamond ring effect is a feature of which natural phenomena?

Ans. Solar eclipse

Q9. Which company is acquiring a 9.9% stake in Jio Platforms, through Jaadhu Holdings LLC?

Ans. Facebook

Q10. Which Indian company in 2019, acquired the Amsterdam based vacation rental company, the @Leisure Group?

Ans. OYO

Leave a Comment

Subscribe For Latest Updates

Signup for our newsletter and get notified when we publish new articles for free!